Thursday, July 7, 2011

Hidup Saya di Sini ^^

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

matrik saya =)
Alhamdulillah syukur sampai ke hari ni aku masih bernafas.
Walaupun kadang kadang rasa susah sangat hidup ni tapi kita
mesti kena teruskan jugak. Takde apa yang senang sebelum hadapi kesusahan. ^^

Pejam celik pejam celik dah sebulan aku dekat bumi matrikulasi nih.
Huuuuuuuuu.. macam macam benda yang aku rasa.
Betullah orang cakap, hidup kat matrik ni tersangat la penat.
sekarang aku dah rasa erti penat tuh. .
Dan memang tersangat letih dengan life kat sini.
tiap tiap hari kerja berlambak. Tak siap lagi kerja yang ni,
dah tambah kerja baru, tak sempat lagi nak siapkan kerja yang
baru tu, datang pulak kerja yang paling baharu. Whoaa what the.
Dalam kata lain, tiada istilah berehat bila belajar kat sini.
Tapi, kena la fikir positif kan.. tak bole nak tension tension.
Setahun je masa yang perlu struggle kat matrik nih.
so, dalam masa yang singkat ni kita kena berusaha kuat dan aku 
la orang bertuah yang terpilih tuuu. Tipu laa kalau aku kata tak stress kan.
Aku ngaku kadang kadang aku menangis jugak. Tak tahan kot.
bila da nangis tu baru laa rasa tenang dan boleh fikir secara rasional.
nak simple kan cerita aku mesti tabah dan kuat untuk berjaya di sini :)

Actually best wooo duduk kat sini. Full dengan kawan kawan.
kawan kawan pulak dari berlainan negeri , jadik,  rasa seronok
sangat bila exchange cerita pasal tempat mereka.
banyak experience la bila kita kat matrik ni.
baru baru ni aku main kayak. huuu first time tu.
new experience rite ? and and lagik satu.
bukak puasa hari tu kami makan sama sama dalam dulang,
HAHAHAHAHAHA.
Mula mula tu aku terkejut jugak. macam mana nak makan
sekaligus ramai ramai dalam dulang kan ?
tapi oke je sebenarnya. kami letak makanan yang dah di bungkus 
tu dalam dulang. satu dulang kongsi 5 orang makan.
sweeeeeet sangat ! dapat mengeratkan silaturahim tau ~
^______^ 
emmmmmm banyak sangat sebenarnya yang aku nak cerita.
tapinya otak kekeringan ayat sekaligus masa jugak tak mengizinkan
aku mengonlinekan diri lama lama. so, let me just keep it in my memories :)




3 comments:

najihah sahami said...

waa...ok la kalau dh mula sesuaikan diri...hehe..blaja kat matrik kena struggle sikit kan. do your best anum!! gudluck!

nub said...

aku tak pernah lupakan kau....


*eh bukan aku eh? ahah

cik anum said...

najihah sahami : tq mish ! i will :)

nub : hahahha. tak lupa ,tak lupa :p