Monday, March 28, 2011

Dunia Belum Berakhir .


Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pengunjung 
blog aku yang dirahmati sekalian. 
Amboi panjang bebenor ek ucapan aku .HAHAHA. 
So, semua sihat dan ceria? Alhamdulillah kalau semua okey okey,
tapi kalau tak sihat jangan lupa pergi klinik tau. 
Mintak ubat demam ke, selsema ke, batuk ke, cirit ke ?
 Eh eh ada sapa sapa yang cirit kat sini? Oppsss ! Sori ~~ :p

Em agak agak bape lama dah aku tak update belog kesayangan aku nie eh?
 Tadi aku tolak tambah darab bahagi masa, ada la dalam 3 minggu !
 Wahaaaa , lama sungguh. Ada nampak tak sawang ke sarang labah labah ke?
 Okeyy laaaa, aku nak cuci la blog aku ni. Jangan risau. Aku pakai clorox lagi
nak cuci tau. Pasti clean and clear tambah kilat kilat lagi blog ni. 
Ececece. Baik baik, aku berhenti mengarut skang. Maaaaaffff dong :DD

Actually banyak sebab aku malas nak berblog ni .
Pertama : Aku tersangat lah busy mengalahkan menteri.
Kedua : Aku malas nak taip taip atas keyboard ni. Penat tangan aku tau. AHAKKSS !
Ketiga : Aku takde mood nak fikir setiap hari tajuk apa yang aku nak post kat blog ini;p
Keempat : Aku sibok melayan frust menonggeng aku yang disebabkan
 result aku yang kurang gempak. Isk isk isk isk isk isk, nak nangis ! HUWAAAAAA :(
But now, aku rasa aku dah oke kot. Feeling aku dah bole di kontrolkan.
Alhamdulillah ~ :D

Banyak sebenarnya yang aku nak tulis dan share kan sebenarnya.
Dan kesempatan ni marilah aku keluar kan semua idea aku yea :)
Okeyy sapa ingat 23 MAC 2011 lepas ialah tarikh apa?
Sebagai pelajar lepasan SPM 2010 , semamangnye tarikh tersebut buat kan aku
dan semua kawan kawan aku sama ada tak kenal ke kenal ke, berdebar debar.
Betul tak? Pada tarikh tu la kami semua mendapat keputusan SPM . 
Alhamdulillah, ada yang berjaya dengan gemilang nye, ada yang berjaya seindahnye,
ada yang berjaya kelabu kelabu asap je, ada yang berjaya paras paras hidung je.
Dan ada jugak yang kurang berjaya nye. Tak tu bukan tak berjaya,
Fikir positif, tu cuma takde rezeki je. OKEYY, kita kat sini nak ceria kan.HUHU :)

Dan aku pon tak terlepas untuk tau keputusan nye. Alhamdulillah. aku bersyukur 
dengan keputusan yang aku dapat. Memang setakat itu aja rezeki aku untuk SPM.
Aku cuma dapat 6A saja. Buat yang cerdik pandai mungkin rase result aku tu 
biasa biasa saje. Tapi alhamdulillah, aku rasa okey aja. kan ?
Kalau ikutkan aku memang lah kecewa sebab aku impikan satu keputusan
yang sangat sangat baik. Aku tak menangis luarannye, tapi kat dalam ALLAH
 saja yang tau betapa sedihnye aku. Tapi berkat nasihat ibu, abah, kawan kawan,
dan sedara sedara muslim yang lain, aku bangkit ! Aku fikir positif .
Ibu aku cakap '' takpe akak, setakat itu je rezeki akak, rezeki ada kat 
mana mana aja, jangan fikir negatif''
the best ever friend aku cakap ''okela tu hanum, 6A ! banyak ape. dah dah jangan sedih ok,semua tu ada hikmahnye yang tersembunyi !''
Em bila aku dengar mereka suma support aku, aku jadi semangat . OOYEAHH !
Aku pon mula berfikir yang sebenarnya nasib aku ni sangat la baik
jika nak dibandingkan dengan yang tak berjaya tu. Aku sedar dan sejak dari tu
aku nekad , aku akan belajar dengan bersungguh sungguh, tekun ,rajin, tak main main,
ikhlas, jujur, dan macam macam lagi nilai murni la untuk buatkan
aku berjaya for the future ! 
Aku tekad dan aku akan buktikan SPM is not the last ! Amin ~
So, sekarang aku hanya menantikan mana mana tawaran belajar, Insyaallah :)

Oke lahh sampai sini saja perkhabaran cik anum.
Tak sabar aku menanti hari esok. yeay yeaayy yeay !!
Happy bangat sih cik anum :)
assalam ~




3 comments:

iza zaty said...

congrats k with ur result. jgn sedih2 :)

dNs_73 said...

dearie hunn.
- jgn risau pasal result tu. ada je org yg result tak gempak boleh berjaya dari org yg dapat A byk dlm SPM. janji ko tau apa kau nak buat lps nih. dont worry! aku akn sntiasa support ko, okai? happy2 tau. lama dah ta tgk ko senyum. ;)

cik anum said...

iza zaty : tenkiu !

den :makasih ngn nasihat ko.. aku dgr and thanks support aku, ak mmg syg ko lebih,. hehehehe. jom la kite same2 senyum , cheese :D