Tuesday, April 26, 2011

Uwaaaa, Aku Menyesal ~


First of all : Assalamualaikum my blog. ^^
Huhh akhirnya aku kembali menulis setelah bermalas-malasan
selama beberapa hari. . 
Hari ni aku nak tulis pasal mata. Korang tau tak mata dalam
bahasa inggeris ape? Wahh terernya korang semua.
EYE ! Yeaayy. Tepuk tangan untuk diri sendiri . *clap clap*
Harharr. Stop karut. :p 
Actually takde kaitan pon, tapi aku tulis je la yea ^^

Sayangilah mata anda. wink wink ^_^ (credit google)

Kenapa aku nak tulis pasal mata ? Seperti sedia maklum, mata sangat
penting dan bermakna untuk diri kita. Tanpa mata hidup kita
mesti gelap, takde cahaya, hitam jee. Uhh suram kan. .
Alhamdulillah, bersyukur lah kita di atas segala kurniaan Allah.
Alhamdulillah ~ Aku sangat bersyukur. Korang ? EHEE :)

Oke lah aku nak straight to the point. . .
Tadi, aku dan mak aku ke kedai cermin mata. 
I'm dreaming of contact lens . Errr agak jakon sedikit :p
Aku pon tak tau kenapa aku tiba tiba teringin pakai itu kanta lekap.
Maybe sebab tengok kawan kawan pakai, aku pun jadi bernafsu
la terhadap kanta lekap tu. Dan aku pon nak rasa macam mana
tak pakai cermin mata. HAHAHAHA xD . Joke je kan? HIHI ;P
Nak dijadikan cerita kami pon singgah la ke kedai cermin mata tersebut.
Sampai sampai je terus si kakak kedai tu tanya , "adik nak apa?" 
Dengan malu malu ni aku bitau la aku nak beli kanta lekap.
So,akak tu pun syor kan lah kanta lekap tersebut kat aku.
Dia ajar aku cara nak pakai, cara nak cuci, cara nak simpan.
And blablablablablabla ~~~~~
Aku dengar dengan teliti lah ni. Agak susah rumit leceh dan payah
jugak nak pakai kanta lekap ni yea. *hati aku berkata kata*
Tapi dah alang-alang sampai , aku teruskan jela dengan niat aku tu .
- Beli contact lens ==" -

Dan apa yang menyebabkan aku tersangat lah menyesal
ialah sebab harga kanta lekap tu mampuih mahal !!! 
Wadefish ! Sumpah, aku tak tau harganya sampai RM200 =='
Aku ni bapak la terkejut, mak aku apatah lagi. . .
Bajet kami dalam RM100 je. Sekali bantai kena lebih dari tu.
Huhhh aku rasa nak cabut lari je waktu tu. Tapi tak boleh.
Sebab aku da pakai kanta lekap tu awal awal. Grrr !
Nak taknak mak aku pon terpaksa la bayar pakai kad bank
sebabnye duit tak mencukupi. Lari bajet. . .
Kesian mak aku kan ? Aku tak terniat pon nak beli kanta lekap
semahal tu. Tapi benda nak jadi terpaksa lah. .
Salah kami jugak sebab tak tanya awal awal
harga kanta lekap tu berapa. Pakai redah je beli. Dussh !
 sekali terkena. HAKHAK, padan muka kau. . 
Mula mula nak beli tu ingat kan murah, sebab nya sebelum ni
adik aku pernah dah beli. Tapi dia beli around RM50 je ! 
tak sampai seratus pun .. jadi, dengan rela hati
aku pon saja saja lah nak beli pulak sebab murah kan.
Sekali , hamik kau ! !  mahal . baik aku beli spek baru. LALALA :P
Jadi, moral of the story , sebelum beli apa apa barang tu,
silalah tanya tuan kedai harga barang tu dulu. .
Haaa sekali terkena macam aku tak ke naye?? -.-
Melayang layang terbang dah duit aku sebab
nak ganti semula duit mak aku tu. Haihhh ~
MENYESAL , MENYESAL , MENYESAL =="
 Jangan jadi macam aku k ! ^^
cerita mata kita tamat disini.. byebye :)
ahakss ~







14 comments:

cik denn said...

mnde kaitan ngn gamba aku? ;)

cik pelangi said...

wahhh . bahaye tuh .
mahalnye .
cik pelangi beli RM 30 , okay je .
HEHE .
takpe , benda dah jadi pon kan .
pengalaman adalah pembelajaran percume yg amat bergune dalam hidup ^^

fatien ! said...

hehe, moral yg bagus :D

cik anum said...

to all bloggers : btul2, memang jadik pengajaran btol.. huhu.. nyesal2~ :p

Rafidah Farhana said...

eh, ada je la lens yang murah dan berkualiti, serius, sepasang tak sampai rm 50 pun.

saya pun pakai lens, yang best mata jadi bling-bling~
:P

cik anum said...

tu la pasal. tak tahu pon....
tak sangka lak, kakak kedai tu bg lens yg mahal btol pny.
adoiyaii ~

Cik Peanut said...

peanut pun pakai lens gak. rm90 for 3 months. maybe lens yang cik anum beli tu high quality kowt.
;)

uNa fiEy said...

mahal gile,,baleee..hahaha,,,klu freshkon rm 50-60 je....koi jual contact lens around 35-40...lens ape gitu,,,gile mahal,,,,

misluvcoklat said...

hihi,..
sy pun teringin nk pakai contactlens.
malas nak pakai spect XD

apik pehe said...

hahaha..kn dah kena..tu laa..hahah

anum..beli la lens yg macam sharingan sasuke tu..hehehe

maria_m0hamadiah said...

okie.. dah tersilap kan. belajar dari kesilapan..:)makcik memang tak pernah tahu bape harga..:P

Teyaazman said...

kite pun nak pakai tp tak berani. hihi

fyna said...

fyna pown teringin nak pakai gak..
;)





jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

mykhalis said...

pergh..sampai 200? beli jenama mahal agaknya.. takpela..jagala lens tu elok2..