Friday, May 6, 2011

Awan Mendung .



Hello kawan kawan . Tak lupa jugak Assalamualaikum .

Mungkin apa yang terjadi hari ni ada hikmah di sebaliknya .
Aku harap apa yang berlaku tadi mimpi je. Tapi bila aku
tampar muka, aku sedar aku tak mimpi. Rasa sakit !
Emmm , apa yang aku nak rasa ? Sedih , kecewa , down,
moody, hilang semangat , hilang mood , nonsense , sakit hati,
redha atau MALU ? Errrrr semua tu bercampur. . Macam macam rasa.
Sampai aku rasa aku da takdek feeling nak fikir. Blank dan kosong =='

Nah tengok apa yang berlaku ;


What ? Aku tak berjaya walau untuk satu tempat pun di U.
Reaksi aku ialah " ohh tak dapat, takpela . takde rezeki la tu. come on anum"
Mula mula aku memang fikir macam tu. Nak sedapkan hati sendiri.
Padahal hati tu sendiri cakap, asal kau tipu diri sendiri Anum ?
kau kecewa kan ? Kau sedih kan ? 

Siapa yang tak kecewa bila cek aje terus nampak ayat kat atas tu.
Nampak sangat menyedihkan. Kesian aku , isk isk :(
Bila buka aje Fb semua tanya semua nak tahu semua sibok duk 
bercerita pasal result UPU tuh. !@#$%^&*().
Aku nak cerita ape ? aku tak dapat . aku mampu menyanyi aje. LALALALA 
just close my eyes ears and mouth =="
"anum ! ko dpt u mne ? kos ape?"
"salam hanum, da cek ke upu ? dpt tak ?"
"oit hanum, aku dapat asasi law, ko ? "
"hanum, tipu la ko tak dapat, tak caye lah"
haaaaa, ni la soalan soalan yang aku dapat bile on je fb.
Rasa sengal aja . HARHAR ! Excited kan mereka mereka.
Aku tumpang gembira untuk kawan kawan aku .
Tapi aku tetap hanum . Ermmm ? =="
Last last aku terus buat status .
 dukacita dimaklumkan saya gagal mendapatkan
tempat di unversiti. harap maklum. Peace ! :)
Amik kau ! Puas hati aku. Pasni mereka mereka tu
tak payah da sibok sibok nak chat aku tanya pasal
result upu aku tu. Aku dah bagitahu satu dunia. sekian :)

Kat sini aku nak bitau lahhh, dari awal aku memang
tak berharap nak pergi u. Tak berharap nak pergi,
bukan berharap tak dapat mana mana u. . Tapi sekarang
semua jadi macam tu kan. . sedih tapi perlu redha . kan ?
Bukan apa, aku rasa rendah diri dengan kawan kawan.
Aku fikirkan perasaan ibu dan abah. . . kecewa kah mereka?
Aku rasa malu dengan sepupu aku yang memang saingan aku tu.
Aku tak tau nak jawab apa bila orang tanya dapat u mane. 

Aku fikirkan semua tu ! Argghh. ye, aku dapat matrik .
Memang aku boleh pergi matrik. Kalu ikutkan, dari dulu
aku memang dah nekad pergi matrikulasi je. Bagi aku matrik pon
dah cukup perfect.. Aku boleh belajar mana mana aje aku suka.
Tapi keadaan sekarang berbeza sebabnye aku tak dapat mana mana
tawaran universiti dan masa yang sama orang orang akan tanya psl U.
Tensionn arhh  ! But i need to face it right ? ^^

Actually dalam hal ni aku rasa aku yang salah buat pilihan
waktu isi borang upu tu. . Pilihan yang aku buat kemungkinan
terlalu power dan result aku tak cukup syarat untuk kos
yang aku mintak tuh . . So, memang salah aku kan .
Aku lebih memilih minat dari tengok kelayakan mengikut result .
Dan ni lah yang aku dapat. . Aku tak terpilih dalam mana mana kos pun.
So, moral yang aku dapat; 

Berpada pada lah setakat yang kita mampu .
Jangan terlalu over. Semuanya biar ikut kemampuan kita ..
Dan tak payah la nak terlalu memilih. Setuju kah kamu ? x)
Dan lagi satu , " cerminlah diri sebelum keluar rumah oke " .HAHA! 
ada maksud tersirat dalam ayat aku kat ats tu :p

Kepada sapa sapa yang dah terbaca nih, 
give me some support ! Meh buatkan aku lebih bersemangat untuk hidop !
I'm lack of spirit . . .  cehhh  ! But, please kawan kawan ~ Wink3 ^^ 
Baiklah, mulai arini Anum akan bersemangat waja !
Anum akan buat yang terbaik kat matrikulasi -KMPH-  Chaiyook Anum XD 

i will  :)



27 comments:

Anisa Hang Tuah said...

rileks..
everything happen did for a reason


thumbs up.

mykhalis said...

bukan siapa yg dah dapat tawaran matriks kompom tak dapat u?

najihah sahami said...

xpe la anum..ada la hikmah semua tuk..rezeki Allah dimana2...jgn putus asa k..:)

Cik Aish said...

sabarla k.tak bermakna kt boleh berjaya kat ipta je..mungkin kat tpt lain pun kt leh berjaya gak..chill ye.

iza zaty said...

insyaallah u can do it in matriks. good luck anum. zaty sentiasa ade dkt sebelah anum although u can't see. :)

raimi_rhzd said...

assalam.kalu nk g matriks phang ley la jd geng ork.xpe allah sudah atur rezeki.sy dpt upu gak tp kat ump jew so sy pown dpt matrik pahang kiranya double offer.tp bg sy,sy x g kot ump krn sy mmlh dn brmnt untk blajo d matrikulasi phang..xpela cm sthn kan..so kat matrik insyallah bt yg trbaik.

raimi_rhzd said...

assalam.kalu nk g matriks phang ley la jd geng ork.xpe allah sudah atur rezeki.sy dpt upu gak tp kat ump jew so sy pown dpt matrik pahang kiranya double offer.tp bg sy,sy x g kot ump krn sy mmlh dn brmnt untk blajo d matrikulasi phang..xpela cm sthn kan..so kat matrik insyallah bt yg trbaik.

nano said...

chille ye anum,,,nti msuk matrik,,ley smbung u,,lgi cepat nk dpt degree,,jd jgn riso,,,p matrik yer,,n wat yg trbaik,,peluang kamu msih luas,,pk la yg xdpt mne2 tu,,lg down kn dorg

aunyasyuhada said...

rilekk je anum . rezeki ada kat mana mana . do remember thatt :)

nureenina said...

takpe2~~chill ek~zaman kat matrix pling bez~selamat bermatrik :)

Khairil said...

anum..sabar yer...allah bersama org2 yang bersabar...nanti kalau ada rezeki tu tak kemana...dulu saya pun mcm tu...tapi saya x menyesal kerana rezeki allah tu ada di mana2 ....

^ai-mie : 아이-미^ said...

sabar... banyak lagi tempat boleh sambung blaja selain dari u... takpun nanti try mintak 2nd intake... who knows rezeki kat situ kan? peace~

HAJAR hasan said...

errr... it's okey dear. cheer up. takpe la. takde rezeki untuk UPU. mungkin dkt matriks anum akan perform lg bagus dr bdk upu. who knows. Allah pasti merancang yg terbaik utk setiap hambanya. and even, my fren yg dpt straight pun x dpt upu. now she's waiting for jpa. chill okey?

teehee~ smile. ;)

syazana.not.single said...

haha. jgn lah bersedih.
kita serupa.
tp syukurlah dah dpt matriks.
ada yg matriks pon x dpt, u pon x dpt.

LITTLE NUUR said...

HYE!

baguslah if cik anum dah ada decision nk futher study kt mana lepas ni..

GD LUCK!



~ ex matrik 2010/2011
~ matrik BEST!

TiKa LEh said...

btol2..sokong mykhalis..bkn mcm tu ke??xpe2..adalah rezeki tu..masuk u pun diploma 2thn..sabar2..

amalina rahim said...

hunn, be tough. .kat mana2 pun sama je. .matriks and asasi and diploma tu benda yang setaraf. .semua orang boleh berjaya, janji, dia USAHA! buat elok2 kat matriks, kasi score okay!

tunjukkan pada dunia, ko boleh. .sebenarnya, ko jauh lg hebat dr org lain, cuma, belum sampai masanya. .ingat, apa yg diberikan oleh Allah, semuanya adalah kebaikan. .ade hikmahnya. .
tamau sedih2 ea? senyum sikittttt :)

*mcm mana sekalipun, aku akn support ko. .kita kawan sampai syurga :)

nub said...

selamat sukses di matrik. ceq dulu matrik gak. hehe

mariatul_m0hamadiah said...

sabarlah.:) matrikulasi tu mungkin yang terbaik kot! makcik dulu, tak dapat pape! sedih sangat, alhamdulillah, razeki mencurah2/poli, uitm, F6, matrik walaupon second intake. bersabarlah. jangan putus harapan..:)

sumanje said...

hi cikanum............

cik ungu said...

ok la cik anum dpt matrik..cik ungu ni..u xdpt..mtrk pun xdpt..;(
tp pe pun..jgn berputus asa kan..
semangat2.!hehe..insyaAllah ade hikmah di sebalik ape yg berlaku ni ..:)

Rafidah Farhana said...

Hey sayang! Jangan sedih-sedih.
Kadang-kadang mereka di Matrik lebih menyerlah dari student cemerlang masa sekolah di asasi.

Janji dengan saya, awak akan rajin-rajin ye :)

apik pehe said...

xper anum..amik jer matrik tu..pastu sambung la kt ump..hehe..apik tgh amik master kot kalo anum sambung kt ump..hehehehe

mykhalis said...

buat bersungguh2 k?

Leena (cenccia) said...

jgn sedih2 lg ok...sy x dpt twran mtrik... mtrik lg bgus dr pegi u...hehe....:) blh pilih balik kos yg kita suka lpas mtrik tuh..:)

| cik azeya | said...

chaiyok2 dear . my sis macam u jugak. dlm dunia ni, ramai yg senasib kite. jgn rendah diri sangat. matrik pon oke ape. (:

cik anum said...

tengs for the all support !
i love u all !
muah3 !
Insyaalah, anum akan buat yang terbaik d matrik :D