Monday, February 7, 2011

Melepak dengan Haiwan Bulu Bulu ! :D

Assalamualaikum semua :D

Wahai blogger blogger, semua ok arini? Hope semuanya selamat sejahtera, okeh.
Tau tak sapa haiwan bulu bulu yang aku maksudkan tuh?
Well, sebenarnya haiwan bulu bulu tu ialah dua ekor arnab yang aku jumpa petang tadi .
Sangat comel ! Walaopon arnab arnab tu ada tompok sikit sikit,
dia tetap comel . Bulu dia lembut giler, sumpah! HAHA.
Aku ni dikategorikan BUKAN pencinta haiwan, coz
nak pegang kucing pun aku takut . Alah, setakat usik guna dua tiga jari
tu boleh lah. Baby pon boleh buat kot.
Jadi, yang arnab ni pon aku takdelah pegang dia.
Just belai belai macam tu aja. Takut lah!
Kawan aku kata arnab memang tak gigit orang tapi
dia akan cakar orang yang dia rasa tak kenal.
Untuk cari jalan selamat, aku pon tak pegang la arnab tu.
Takpe, pegang bulu pon da puas. WAHAHA ~

Arnab arnab nih kawan aku yang punya,
Eh eh silap. Family dia punya. Alah ko ni anum sama aja kan. Hee ~
Dia cerita, arnab ni mahal tau. Ikut kacukan dan baka.
Kalau dah baka terbaik tu, komfem wajib lah
harganya pun terbaik dan MAHAL. 
Tapi, kalau sapa sapa yang da berminat tu, tak tengok harga da.
Mesti beli aja. Baru puas ~
Lagi satu info, arnab ni tak suka dimanjakan.
Arnab akan manja secara semulajadi aja. Kalau dia
dah terbiasa dengan tuan dia, automatik arnab tu akan jadi manja.
Haaa, arnab tu dapat detect bau tau. Jadi, kalau korang dekat dengan
diorang pon, arnab arnab tu tetap kenal sapa tuan mereka.
Konklusinya, arnab tak dapat ditipu. Err, benar ke fakta ni? HAHAHA!

Nak kenal tak dengan arnab arnab ni? Meh saya introduce ~
baju merah putih tu , tuan punya arnab arnab ni . hehe

yang ni jantan *taktau nama apa*


yang ni betina *taktau nama apa*

diorang suka duduk bwh pokok ^^

yang jantan ni lagi 'peramah' dari betina tu~ hukhuk.

Actually, dalam aku sibok menangkap gambar diorang ni,
aku lupa nak tanya kawan aku nama nama mereka.
HAHAHAHA ! Aku kasi nama sendiri la kat diorang.
Yang jantan tu mickey, yang betina tu minnie.
HEEE~ Comel tak? HAHA! Memandai je aku ni. 
Kang tuan punya arnab marah pulak , WEE~
Jantan ngan betina ni dari spesies and kacukan yang
berbeza. Mesti anak diorang nanti double triple kacuk kan.
HAHAHA, mesti comel la !
Telinga mickey tu jatuh sebelah. Cuba korang perhati betul betul arnab 
jantan tu. Mula mula aku tengok kelakar jugak. Tapi, da
arnab tu lahir macam tu nak wat camne kan.
Tapi, telinga minnie pulak jatuh dua dua belah. 
Jadi, takde lah nampak pelik sangat. Tompok dia pon
ala ala kelabu gitu. Tak pekat.

Oke, setakat tu aja cerita pasal arnab arnab tu~
Dekat nak senja aku baru balik rumah.
Tapi, kawasan sekitar pasar malam tetap lagi
rancak ngan orang ramai .
For Atiqah, tenkiu yea sebab sudi kasi aku
main main ngan arnab comel tuh.
Engkau jage arnab tu bebaik tau. Biar jadi haiwan yang berguna kelak nanti.
HAKHAKHAK ~

SELAMAT MALAM, NUNITE :)

















4 comments:

ghost writer said...

arnab sedap kalau buat barbeque..tak pun buat sandwich..hurmm..marvellous!

cik anum said...

ghost writer : alahai, sian arnab tu kena buat barbeque. hehehe ~

dNs_73 said...

comel laa arnab tu. tomp0k2 tu buat arnab tu ++ cute.

cik anum said...

hak3! betul2, arnab tu comel sgt. hihi