Saturday, February 12, 2011

Yes, Aku Lulus ! :)


tempat blajaq kete. dalam utan doww ! :)

Alhamdulillah, tadi test JPJ aku lulus dengan jayanya . Ahaakks~   
( tak la berjaya sangat sebenarnye, HAHAHA )
Mula mula test tadi aku memang takut sangat .
Apa taknye aku kena test motor dan kereta pada hari yang sama.
Jadi, aku terpaksa la kuatkan semangat jugak . wink3^^
First, pegawai JPJ kasi ceramah, BLABLABLABLABLA ~
Ceramah sangat oke dan kelakar :)

Untuk ujian motor aku dapat giliran yang ke-16 .
Orang ketiga terakhir dan aku sangat lah lega sebab 
dapat tengok orang lain buat dulu. Tapi, yang paling aku tak boleh blah,
untuk kereta aku dapat giliran yang pertama.
Sumpah ! Ketar lutut, siku, jantung, paru paru. Memang cuak abis . HAHAHA !
Aku memang tak sempat nak tengok orang lain buat.
Bila sampai turn aku, aku buat buat relax aja. Tapi,
dalam kereta dah macam macam ayat aku baca nak kasi tenang.
Dengan lafaz bismillah aku pon memulakan journey ngeri 
tu dengan menaiki bukit. Yeahh ! Naik bukit memang aku lepas .
Tapi, bila time nak turun je, kecuakkan aku muncul .
Memang la pegawai tu hensem, tapi masalahnya
tu bukan obat nak hilangkan cuak aku tu.
Kereta aku terundur ke belakang. Ada la dalam dua tiga kali.
Dan masa tu aku fikir komfem dah aku gagal. 
Then tiba tiba pegawai hensem tu cakap,

" Takpe,tayar dalam garisan kuning lagi. Ha, apa lagi cepat lah jalan"

Apa lagi, aku take chance la. Aku tekan minyak kuat kuat.
Memang mengaum kuat la kereta. Waktu tu lantak orang la nak cakap
apa. Yang penting aku nak lepas jugak kat bukit.
Tekan minyak, tekan clutch,masuk gear satu, balance kan~
Vrooomm! Dan aku berjaya ! Yes, i did it ~
HAHAHA ! Gedik betul kau cik Anum ~ takpe takpe sekali sekala. Hoho .
Waktu tu memang suka gila.
Bila da lepas bukit yang laen pon aku buat cam biasa.
Semuanya berjalan lancar macam yang aku harapkan.
Syukur , Syukran :)
Lagi, waktu bawak kereta kat jalan raya pon oke.
Pegawai tu tak garang, humor humor gitu~ Relax aja time bawak.HUHU :)
Erm , memang aku rasa lega sangat bila test ni berakhir.
Rasa dah terlepas satu azab yang menyeksa jiwa dan raga.
Hakhakhak ( beria betol kau anum ;p )
Bila da dapat P nanti memang aku tak sabar la
nak merempit. MUAHAHA ~
Ketemu Mr.A kita. Erkkk ! Tak tak tak.
Ada lagi benda lain nak kena buat. HEEE ~

AKU GUMBIRA, LALALALA :D




6 comments:

SyahmiFikri said...

wah2.. tahniah2..

dah dapat lesen jangan malas2 nk drive plak erkk..

~LaDaYaNa~ said...

**clap..clap**
congrats Cik Anum..nanti bleh bwk sy jenjalan..ngeee~

little cart00n said...

Congrats!
nnt jangan pulak g drift kat jalan raya ya.. :)

cik anum said...

SyahmiFikri : tq enci syahmi.., haha, tgok la kalu rajin mmg tiap2 ari la bwk.. hihi.

~LaDaYaNa~ : tq cik ladayana . jom jom g jalan. gtau je nk p mane. hihi.

little cart00n : makasih ~ sy pmandu yang berhemah, cehh~ hahaha

mykhalis said...

baguslah dah ada lesen..aku ni sampai ke tua la tak dapat lesen gayanye..

cik anum said...

mykhalis : huhu, jgn la mcm tu... p la amik lesen plak. ho3